Yea-Sacc is een gistcultuur op basis van Saccharomyces cerevisiae stam 1026, een stam die specifiek geselecteerd is op zijn invloed op dierprestaties. Yea-Sacc biedt het nutritionele platform dat nodig is voor een hogere melkproductie, het op peil houden van de conditie bij hoge producenten en een betere verteerbaarheid.

Onderzoek heeft aangetoond dat Yea sacc bijdraagt aan een gezonde fermentatie van paardenvoer, waardoor de voedingsstoffen in het paardenvoer efficiƫnter kunnen worden gebruikt.
Ondersteuning voor de dikke darm en de maag
Dit product is vooral nuttig voor het behoud van een gezonde spijsvertering, ook bij paarden die last hebben van losse mest.
Oudere paarden, paarden die slecht presteren en paarden die matig tot zwaar werk verrichten zullen ook baat hebben bij de toevoeging van dit supplement aan hun dieet.

Van Yea-Sacc is wetenschappelijk bewezen dat het zorgt voor een gezonde fermentatie van ruwvoer en voeders, waardoor het paard efficiƫnter gebruik kan maken van alle beschikbare voedingsstoffen, waardoor het een uitstekende keuze is voor paarden en pony's met problemen met de achterdarm en de maag.