Magnesium Duplex

VetNutrition
NIEUW
    Levertijd:2-3 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties & Gebruiksaanwijzing

Magnesium Duplex is een combinatie van twee hoogwaardige organische Magnesium soorten met een zeer hoge biologische beschikbaarheid en is 100% vrij van toegevoegde suikers.
Een tekort aan magnesium uit zich vaak in nervositeit, slechte prestaties, vermoeidheid, gebrek aan concentratie, spierkrampen, een slechte eiwitstofwisseling en nog veel meer. Magnesium is tevens belangrijk bij de vorming van botten en pezen.

Een magnesiumtekort kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door: magnesiumarm hooi, verhoogde lichamelijke inspanning, stress of stofwisselingsstoornissen.

Magnesiumfumarate is het magnesiumzout van fumaarzuur ( Fumaarzuur is een stof die van nature in het lichaam wordt geproduceerd). Het is een tussenproduct in de stofwisselingscyclus. De zouten van fumaarzuur staan bekend als fumaraten. Magnesium speelt een rol in het organisme als co-factor van talrijke enzymen. Het is bijvoorbeeld betrokken bij de vorming van eiwitten en nucleïnezuren en bij de geleiding van prikkels in het lichaam. Net als calcium en fosfor draagt Magnesium bij tot de mineralisatie van botten. Vooral oudere dieren zijn bij een tekort niet in staat om Magnesium uit de botten te mobiliseren. Paarden moeten altijd voldoende en continu worden voorzien, vooral in tijden van stress en hoge fysieke eisen. Magnesiumfumarate is organisch en daardoor kan het bijzonder goed worden opgenomen

Magnesiumglycinat is net als Magnesiumfumarate een organische Magnesium verbindingen. Magnesiumglycinaat is gebonden (gecheleerd) aan twee moleculen van het aminozuur Glycine. Hierdoor wordt de Magnesium door het lichaam gezien als aminozuur en zal deze pas in de dunne darm worden opgenomen door middel van aminozuurreceptoren. Magnesiumfumarate wordt eerder in het maagdarmkanaal door het lichaam opgenomen. Voor paarden die moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen, of een ernstig Magnesium tekort hebben is in Magnesium Duplex gekozen voor een combinatie met Magnesiumglycinaat.

Samenstelling 50% Magnesiumfumarate en 50% Magnesiumglycinat
Gebruiksaanwijzing Tenzij dierenarts anders voorschrijft.
2 gram per 100 kg lichaamsgewicht per dag.

Maatschep bevat +/- 10 gr
Waarschuwing: Het gebruik van een Magnesiumsupplement bij paarden met een verminderde nierfunctie dient in overleg te gaan met een dierenarts.